چوب مصنوعی و ویژگی های آن

چوب مصنوعی و ویژگی های آن
آشنایی با نحوه ساخت چوب مصنوعی
مقدمه:در واقع باید بدانیم که چوب مصنوعی حاصل تلاش چند ساله دانشمندان و تحقیققات آنها برای یـافتن محصولی جایگزین چوب میباشد.این تلاش ها در جهت حفظ محیط زیست و جلوگیری از قطع درختان است. این محصول با وجود مصنوعی بودن، رفتاری بسیار شبیه به چوب طبیعی دارد و جایگزین اصلی بسیاری از ملزومات چوبی در صنعت ساختمان و دکوراسیون میباشد.
چوب مصنوعی در قرن نوزدهم معرفی شدو کاملاً شیوه نجاری و کار با چوب را متحول کرد. محصولات چوب مصنوعی که به آنها کامپوزیتی نیز گفته میشود،جایگزین مناسبی برای چوب طبیعی میباشد.محصولات چوبی مصنوعی ممکن است حاوی فرآورده های چوبی باشند که از روکش های پلاستیک، وینیل یا آلومینیوم ساخته شده اند.
چوب مصنوعی از بازیافت مواد پلاستیکی، کاغذ و چـوب از محل زبالهها و ضایعات شهری تولید میگردد. این چوب همچنین به نامهای Wood Reflex و Artifical Wood در دنیا معروف میباشد.چوب مصنوعی از ترکیب خرده چوب، کاغذ و پلاستیکهای ضایعاتی تولید میشود.از این محصول در ساخت مصنوعات مختلف چوبی مانند حفاظ اطراف خیابانها،نردههای معابر، خانهها، میز و نیمکت پارکها، تابلوهای تبلیغاتی، و … استفاده میشود.
دلالیل مهم برای استفاده از چوب مصنوعی
کاهش آلودگی محیط زیست : به خاطر حجم بالای پلاستیک و کاغذ در زبالههای شهری و آلودگی که پلاستیکها به دلیل عدم سازگاری با محیط زیست و تجزیه خیلی ضعیف دارند، یکی از مشکلات اساسی مسئولین شهرها میباشد. پس پلاستیکها و کاغذهای ضایعاتی جمعآوری و با اجرای طرحهای تولید چوب مصنوعی، بازیافت و تبدیل به کالای با ارزش میگردد.
حفظ و نگهداری درختان : منابع چوبی و جنگلها کم و محدود هستند.با قطع درختان و استفاده از چوب آنهـا، این نعمت رایگان هرچه سریعتر از بین خواهد رفت. بنابراین باید مصرف بی رویه چوب را کاهش داد که ایجاد واحد تولید چوب مصنوعی به واسطه بازیافت چوبهای ضایعاتی، یکی از روشهای انجام این موضوع می باشد.
استحکام و مقاومت بالا : عدم ترکیدگی و پیچ خوردگی، عدم نیاز به رنگآمیزی، قابلیت استفاده در محیطهای با رطوبت بالا، شکلپذیری و از بین رفتن هجوم حشرات و موریانهها باعث ایجاد مقاومت و استحکام این محصول است. به همین خاطر عمر این نوع چوب در مقایسه با چوب طبیعی بیشتر است و در نتیجه استفاده از آن در صنایعی مانند مبملمان بسیار منطقی است.
جایگزین نسبی فلزات : استحکام و مقاومت این نوع از چوب گرچه با فلزات برابری نمیکند اما در بیشتر موارد جایگزین مناسبی میباشد.
مقاوم در برابر آلودگی محیطی : چوب مصنوعی کپک نمیزند و پوسته پوسته نمیشود.این محصول اگر دچار آلودگی شود با اب و صابون تمیز میشود.
سهولت استفاده : این محصول نیازی به سمباده زنی خراش دادن و یا رنگ آمیزی ندارد.استفاده از آن راحت و در دسترس میباشد.برش چوب مصنوعی با استفاده از ابزارهای رایج نجاری، ساخت وسایل مورد نیاز پروژه ها را تسریع می کند. چوب های مصنوعی با طول های استاندارد بیش از ۴ متر در ساخت نرده ها و پروژه های بیرونی بیشتر استفاده می شوند. در تخته های طبیعی که بیش از ۴ متر طول دارند، به سختی میتوان انحنا یا خمیدگی ایجاد کرد. اشکالات مختلف چوب مصنوعی برای خمیدگی های بزرگتر، براکت ها، بست ها و سایر سخت افزارهای مورد نیاز به کار می روند، زیرا قابلیت پشتیبانی از وزن اضافی را دارند.
موارد استفاده از چوب های مصنوعی
چوب مصنوعی میتواند جایگزین چوب طبیعی، نئوپان،ام دی اف و همچنین در برخی شرایط خاص (مانند نردهها و حفاظها) جایگزین فلزات باشد. چوب مصنوعی سنگین و مقاوم در برابر شکستن، ترک خوردگی یا انحراف است.در ادامه با بعضی موارد استفاده از این چوب آشنا میشویم :
- استفاده از چوب مصنوعی در مبلمان
- ساخت نردههای معابر
- میز و نیمکتهای پارکها
- تابلوهای تبلیغاتی در خیابانها
- حفاظ اطراف بزرگراهها
- حفاظ در خانهها
- درب و پنجره در مکانهای عمومی محیطی
- سرویس خواب
- دربها
- و …
انواع چوب مصنوعی
ام دی اف (mdf):
یکی از پرطرفدارترین اشکال چوب مصنوعی است که برای طراحی داخلی ساختمان از آن استفاده می شود.ام دی اف، یک فیبر فشرده با چگالی متوسط است، که از ضایعات چوب آغشته به رزین در دمای بالا ساخته می شود. ام دی اف قابلیت بالایی برای روکش شدن دارد و می توان از انواع طرح ها و رنگ برای جلوه بخشیدن به آن استفاده کرد. بالا بودن تنوع، رنگ و طرح آن باعث شده تا در بسیاری از تجهیزات داخلی ساختمان مانند درب ها و کابینت های آشپزخانه مورد استفاده قرار بگیرد. مواد تشکیل دهنده ام دی اف، شامل فیبر چوب، رزین اوره فرمالدئید، آب و موم پارافین می باشد. از دیگر ویژگی های مثبت این نوع چوب می توان به مقاومت پذیری بالای آن در برابر آب، گرما و رطوبت اشاره کرد.
اچ دی اف (hdf):
شکل ظاهری این چوب بسیار شبیه ام دی اف است. وجود چگالی بالاتر موجب مقاومت بیشتر آن نسبت به ام دی اف شده است.HDF برای ساخت کابینت یا مبلمان استفاده نمی شود.از آن در نماهای داخلی ساختمان مانند کف پوش ها بیشتر استفاده میشود. دلیل سختی و مقاومت پذیری بالای آن استفاده از رزینهای صنعتی با کیفیت می باشد. رطوبت نیز روی این نوع چوبها میتواند اثر منفی به جا بگذارد و موجب باد کردن آنها شود.
نئوپان :
نئوپان از دیگر چوب های مصنوعی است که از خرده با چوب چگالی پایین ساخته شده است. برای ساخت نئوپان رزین و خرده چوب ها در حرارت بالا تحت فشار قرار می گیرند. نئوپان قابلیت استفاده بدون روکش را دارد. البته گاهی می توان از چوب طبیعی برای روکش آن استفاده کرد، که در این صورت می توان از آن برای ساخت میز، کمد و کتابخانه استفاده نمود.
کامپوزیت :
نوعی چوب مصنوعی است که با ضایعات چوبی و سایر مواد ساخته می شود. این نوع چوب مخلوطی از تراشه های پلاستیکی یا خرد شده، رزین، چسب، تراشه های چوبی و خاک اره است. با ترکیب گرما و فشار، این مواد به هم متصل و فشرده می شوند.این فشردگی ماده ای بادوام و مقاوم در برابر هوا و رطوبت ایجاد میکند.کامپوزیت به طور معمول در سه رنگ قهوه ای، سبز یا برنزه تولید می شود.
پلی وود :
پلی وود با نام تخته سه لا نیز معروف است.این چوب از چند لایه نازک ساخته شده است. در واقع این نوع چوب مصنوعی در ترکیب خود از چوب و ترمو پلاستیک استفاده می کند. بامبو، پوسته بادامزمینی و کاه از دیگر موادی هستند که در حرارت بالا همراه با رزین به این نوع چوب می توان اضافه کرد. پلی وود دارای مقاومت بالایی در برابر کپک، دما و رطوبت است و این نشان از کیفیت بالای آن است. لایه های چوب که برای پلی وود استفاده می شوند، از طریق فشار و حرارت روی یکدیگر فشرده می شوند. این لایه ها به صورت عمود در زاویه ۹۰ درجه روی هم قرار می گیرند.این نحوه قرار گیری به استحکام هرچه بیشتر چوب کمک می کند.
در نهایت باید به این نکته اشاره کرد که با توجه به محدودیت در منابع طبیعی و جنگلها، هر چه سریعتر بایدجایگزین مناسبی برای چوب طبیعی پیدا کرد.و در صنایع پرکاربرد از آن استفاده کرد. چوب مصنوعی با توجه به مزایایی که دارد، جایگزین عالی برای این منظور به حساب میآید.گروه فراوود با داشتن سابقه عالی و طولانی مدت در زمینه فروش انواع چوب مصنوعی میتواند به شما در بهره گیری از این محصول با ارزش کمک و یاری رساند.
سلام آیا مجموعه شما برای روکش کردن و ساخت کابینت هم خدماتی ارائه می دهد؟
بله هم می توانید از چوب با روکش های آماده بهره بگیرید، برند های مختلف مانند آذران چوب و ایزوفام، کالیته های مختلف و متنوعی دارند، هم می توانید به دلخواه خود روکش را انتخاب و نصب نمایید، مسلما با توجه به اختلاف قیمت توصیه می شود پیش از تصمیم گیری حتما روکش های مختلف از این دو برند را در وب سایت مشاهده بفرمایید. در مورد برش هم می توانید فایل اتوکد یا کرل درا در اختیار همکاران ما در مجموعه فراوود قرار دهید تا قیمت گذاری شود. با این حال توصیه می شود اگر برای یک بار نیاز به ساخت کابینت دارید حتما از متخصص این حوزه کمک بگیرید.